Presidentti Niinistö ja IRR-TV

Tasavallan presidentti Sauli Niinistön suostuminen IRR-TV:n evankelioimiskampanjan suojelijaksi on herättänyt tällä viikolla keskustelua. Kampanjan järjestäjien kytkökset homoseksuaalien “eheytystä” harrastaviin tahoihin on pantu merkille, ja presidentin tekemä ratkaisu on kyseenalaistettu. Presidentti itse on puolustautunut korostamalla kampanjan merkitystä “hankkeena, joka torjuu syrjäytymistä”.

Kysymys kampanjan järjestäjien osallisuudesta seksuaalivähemmistöjen aivopesuun aiheuttaa jo yksissään kulmien kohottelua, mutta on kuitenkin nähdäkseni vain yksi sivujuonne. Medialähetystyötä harrastavana kanavana IRR-TV edustaa muutenkin Suomessa varsin erikoista ilmiötä; televisiokanava on ottanut vaikutteensa Yhdysvaltain uskonnolliselta oikeistolta ja pyrkii markkinoimaan mainittua aatemaailmaa myös tässä maassa. Kanavan painotukset ovat peräisin etenkin amerikkalaisilta islam-vastaisilta propagandatehtailta. Pari esimerkkiä voi tässä yhteydessä mainita. IRR-TV:n omistaman “Itäportti”-lehden marraskuussa 2010 ilmestynyt numero ennusteli Eurabia-kuvitelmien hengessä Venäjällä tapahtuvaa muslimien räjähdyksenomaista sikiämistä — mikä on paljolti harhainen käsitys — ja ounasteli samalla, että Venäjästä saattaa tämän väestönvaihdon seurauksena tulla Hesekielin ennustuksessa mainittu Israelia vastaan hyökkäävä Googin valtakunta. Mainittu raamatunselitys on omaksuttu yksi yhteen amerikkalaisista hurmoskristillisistä tulkinnoista.

IRR-TV on ollut esillä myös maamme eduskunnassa. Kesällä 2012 olin itse läsnä televisiokanavan parlamenttimme tiloissa järjestämässä lehdistötilaisuudessa, jossa puhujana oli egyptiläinen koptipappi isä Zakaria Butros. Egyptin sorronalaisen ja paljon kärsineen kristillisen väestönosan katkerat tuntemukset islamilaista enemmistöä kohtaan ovat toki ymmärrettävät, mutta vieraisilla ollut pastori veti tässä kyllä jo ennätyksen. Tilaisuuden yhteydessä isä Zakaria ehätti kuvailla islaminuskoa lastenraiskaamisen, ruumiiden kanssa makaamisen ja eläimiinsekaantumisen oikeuttavaksi uskonnoksi, sekä muistutti miten Eurooppaan maahanmuuttajina saapuvat muslimit tulevat aikanaan valloittamaan liberalismin rappeuttamat länsimaat voimakkaamman sikiämisensä turvin. Pikku kuriositeettina voi myös mainita, että isä Zakarian mukaan šiialaisten Koraanissa on peräti 115 suuraa. Kuvaavaa maamme nykyiselle keskusteluilmapiirille on, että egyptiläispastori oli esitelty eduskunnassa suorastaan “islamin asiantuntijana”.

Televisiokanavalla on totta kai kaikki oikeudet harjoittaa kuvailtua toimintaansa sanan- ja ilmaisunvapauden puitteissa. Sopii kuitenkin kysyä, millaisen viestin tasavallan presidentti lähettää ottaessaan yhteisön ja sen harjoittaman kampanjan peräti siipiensä suojaan. Presidentiltä voi ja on aiheellista odottaa arvovalintoja; enkä oikein pidä todennäköisenä, että Niinistö itsekään haluaisi henkilönsä tai arvovaltansa tulevan yhdistetyksi niihin arvoihin ja asioihin, joita IRR-TV on tähän mennessä tahtonut edistää.

This entry was posted in Media, Politiikka, Yleinen and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s